Στην DIMITRASRL, παράγουμε τα βερίκοκα μας μόνο στην Ημαθία. Τα μαζεύουμε όλα με το χέρι για να μην τραυματιστούν. Η σωστή στιγμή της συγκομιδής είναι πολύ σημαντική, γιατί τα βερίκοκα πρέπει να είναι ώριμα για να έχουν την καλύτερη γεύση και άρωμα.

Επιλέγουμε και συσκευάζουμε προσεκτικά τα βερίκοκα, για να είναι πάντα νόστιμα και φρέσκα. Τα στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα. Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούμε ειδικά τελάρα που δεν τα σκάνε ή τα χαλάνε.

Εποχικότητα

Συσκευασία – Τυποποίηση

Περιγραφή Καθαρό Βάρος  Διαστάσεις
Ξυλοκιβώτιο 10κιλών  10kg 50x30x18
Χαρτοκιβώτιο 5 κιλών μονόσειρο
ή χύμα
  5kg 40x30x13

Tips

Επιλέξτε βερίκοκα που είναι σφριγηλά και έχουν ομοιόμορφο χρώμα. Αποφύγετε αυτά που έχουν μώλωπες ή είναι πολύ σκληρά. Αποθηκεύστε τα βερίκοκα στο ψυγείο αν θέλετε να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό. Για ωρίμανση, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου. Για μακροχρόνια αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε τα βερίκοκα κομμένα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι.

Περιέχουν βιταμίνες Α, C, και Ε, καθώς και μέταλλα όπως σίδηρος και κάλιο. Η βιταμίνη Α και οι καροτενοειδείς που περιέχουν τα βερίκοκα βοηθούν στη διατήρηση της καλής όρασης. Βοηθούν στην πέψη και μπορούν να προλάβουν προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά τους συμβάλλουν στην ενίσχυση και προστασία του δέρματος. Το κάλιο που περιέχουν βοηθά στη διατήρηση της καρδιακής υγείας.