Στη DimitraSRL, αναλαμβάνουμε την παραγωγή των κερασιών μας με μεγάλη προσοχή, ξεκινώντας από τις γνωστές περιοχές Πέλλας, Ημαθίας και Φλώρινας. Αυτή η επιλεγμένη διαδικασία περιλαμβάνει τον συνδυασμό της συλλογής και της ακριβείς αποθήκευσης σε ψυχρές αποθήκες, όπου εφαρμόζεται η προψύξη μέσω hydro cooler για την διατήρηση της φρεσκάδας τους.

Ένας υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός καλιμπραδόρας στην καρδιά των εγκαταστάσεών μας αναλαμβάνει την ακριβή ταξινόμηση των κερασιών μας αναλόγως του μεγέθους και του χρώματός τους, εξασφαλίζοντας έτσι την ομοιογένεια κατά τη συσκευασία.

Η αφοσίωσή μας στην ποιότητα στη DimitraSRL επιβεβαιώνεται μέσα από τη διαρκή παρακολούθηση και τον έλεγχο κάθε στάδιου της διαδικασίας από τους εξειδικευμένους γεωπόνους μας, προσδιορίζοντας την τέλεια στιγμή ωρίμανσης για τη συλλογή των κερασιών.

Εποχικότητα

Συσκευασία – Τυποποίηση

Περιγραφή Καθαρό Βάρος  Διαστάσεις Κιβώτια/Παλέτα
100x120cm
Χαρτοκιβώτιο 5κιλών  5kg 40x30x12 150
Χαρτοκιβώτιο 2,5κιλών (Pituffo)   2.5kg 30x20x12 256
Χαρτοκιβώτιο 10x500g   5kg 60x40x10 115

Tips

Για να επιλέξετε τα καλύτερα κεράσια, αναζητήστε αυτά που είναι σφιχτά στην υφή, με λαμπερή επιφάνεια και έντονο, ομοιόμορφο χρώμα. Τα σκούρα κόκκινα ή πορφυρά κεράσια τείνουν να είναι πιο γευστικά και γλυκά. Για μακροχρόνια φύλαξη, τα κεράσια μπορούν να καταψυχθούν, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα κουκούτσια.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη τους για την υγεία, τα κεράσια είναι αξιοσημείωτα για την ικανότητά τους να μειώνουν τις φλεγμονές και να προστατεύουν από την οξειδωτική ζημιά λόγω των ελεύθερων ριζών. Είναι επίσης πηγή μελατονίνης, η οποία συμβάλλει στην ρύθμιση των κύκλων ύπνου. Με το υψηλό τους περιεχόμενο σε κάλιο, τα κεράσια βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο. Τέλος, έχουν την ιδιότητα να αμβλύνουν τον μυϊκό πόνο και να επιταχύνουν την ανάκαμψη μετά από φυσική άσκηση.